Skogsbruk i Norrtälje

Hej bloggen och mina läsare

Som ni nog vet så läser jag nu andra året i gymnasiet på Naturbruksprogrammet i Norrtälje och just nu är vi ute på praktik. Jag har alltid varit intresserad av både djur och natur så jag trivs väldigt bra på utbildningen. Denna praktikperioden har jag fått möjlighet att vara på ett företag som sysslar med skogsbruk och trädfällning.

Jag tycker det är väldigt intressant med skogsvård och skulle eventuellt kunna tänka mig att han en egen gård med skog när jag blir äldre. Ett skogsbruk kräver så mycket mer kunskap än man kanske tror.

Idag fick jag följa med ut på en trädfällning och det är mycket att tänka på för att det ska vara säkert. Jag lär mig verkligen en massa saker varje dag och jag blir mer och mer fascinerad över vilken bredd det finns att nischa sig inom bara när det kommer till träd!

Avverkning är ju en del av skogsvård men även plantering och underhåll. I skolan får vi ju lära oss lika mycket om djurvård och ett tag trodde jag att det var det jag ville jobba med, men just nu känner jag att det kanske är skogsbruk som passar mig ännu bättre.

Vilken tur att jag har drygt ett år kvar av skolan så att jag får mer tid att utforska vad jag trivs bäst med. Sedan kommer jag ju ändå kunna prova mer olika saker även efter studenten. Många av mina kompisar är skoltrötta men för mig känns det faktiskt okej. Det är klart att det är tufft ibland men jag tycker om att det är en så praktisk utbildning så man inte bara behöver sitta med sina böcker.

Kul att du kikade förbi och läste min blogg, hoppas vi hörs snart igen.

Ha en fortsatt grym dag!

Du gillar kanske också...